Šafko

Projekt „Šafko“ vytvoril nové miesto na mape Bratislavy. Dielo, ktorého súčasťou je terasa v korunách stromov, bolo „vyrobené“ z modulárneho systému - z recyklovaných vyradených lodných kontajnerov, netradične používa komponenty a materiály, ktorým architekt zámerne priraďuje inú funkciu. Výsledkom je pohoda a hravosť, radosť z tvorby inšpirujúca recipientov k ďalšej interakcii. Za krátky čas „Šafko“ ukázalo, že architekt správne vyhodnotil potreby mesta, správne definoval potenciál územia a nastavil koncept projektu. „Šafko“ rovnako ukázalo, ako veľmi je dôležité, aby predstavitelia samospráv rešpektovali odbornú verejnosť a komunikovali so zástupcami aktívnych organizácií.
Miesto: 
Alžbetínska a Dobrovičova, bývalý Kazačok, Bratislava – Staré mesto
Kategória: 
EXTERIÉR
Autor: 
Oliver Kleinert
Autor fotografie: 
Karol Kolčár

Zobrazené

3226

Hlasov

1386

PRIDAJ HLAS
Hlasovanie bolo ukončené.